A TÚRÁRA ÉS A FELSZERELÉSRE VONATKOZÓ TÁJÉKOZTATÓ

A túrákra érdemes évszaknak megfelelően öltözni, nyáron ajánlott melegítőt hozni, az esetleges téli túrákra sapkát, sálat, kesztyűt. Az evezések alatt legyen nálatok egy úgynevezett "boruló", azaz váltóruha, amire akkor lesz szükség, amikor akaratlanul vízbe kerülünk. Mindezt IGÉNY szerint!

A HÁZAD:

sátor (lehetőleg minden tartozékával), hálózsák, felfújható, vagy egyéb matrac, polifoam.

A RUHA:

melegítő (alsó-felső), rövid ujjú póló (a leégés veszélye miatt mindenképpen legyen nálad ujjas póló, ami fedi a válladat!), rövidnadrág, zokni nem kötelező, fehérnemű, hálóruha, fürdőruha. Esőkabát!!!
Legalább egy garnitúra utcai ruha városlátogatáshoz, illetve az utazáshoz.

A CIPŐ:

lehetőleg vízálló, illetve olyan, amit nem sajnálsz (tehát elveszhet, tönkre mehet, vagy vizes lehet), a szandál a legjobb.

EGYÉB:

hozzatok evőeszközt, tányért. Főzőfelszerelésről nem kell gondoskodni, ha közös főzést terveztek. Nagy bográcsot, gázt, állványt tudunk biztosítani.
Gyermektáborokon, illetve nagy létszámú túrákon hozzanak a kísérők alapvető gyógyszereket, illetve a rendszeresen gyógyszert szedők gyógyszereit.

A felszerelések értékét induláskor egyeztetjük. A túrán mindenki a saját és társai biztonsága érdekében köteles a túravezető utasításait figyelemmel kísérni és a vízi közlekedés során azt betartani! Indulás előtt mindenki rövid balesetvédelmi, és evezős oktatásban vesz részt! Mindenki hozza az úszni tudást igazoló okmányát. Akinek nincs, az indulás előtt bemutatja úszástudását.

Ajánlott vízitúra útvonalaink:Tudnivalók